De brutale moord op een 8 jarig meisje heeft gezorgd voor een algemene verontwaardiging. Politici worden opgeroepen strengere straffen in te voeren, ook het herinvoeren van de doodstraf bij zaken als deze wordt gesuggereerd.

Eylül Yağlıkara kwam met haar ouders toe in het Polatli district van de hoofdstad Ankara vanuit de westelijke provincie Bursa om er de zomervakantie door te brengen.

Het achtjarig meisje ging buitenspelen met haar vrienden op 22 juni maar keerde nooit meer terug naar huis.

Op 30 juni werd het lichaam van het meisje gevonden, begraven onder een hoogspanningsmast.

Verdachte ontkent alle beschuldigingen

De politie heeft in het huis en de auto van mr. Koçyiğit bloed en haar teruggevonden. De stukken haar en bloed komen overeen met die van Eylül. Koçyiğit, die getrouwd is en zelf 3 kinderen heeft, ontkent alle beschuldigingen. Hij is gearresteerd en geplaatst in de gevangenis van Sincan.

Verontwaardigde reacties

De brutale moord op Eylül heeft gezorgd voor een brede, verontwaardigde reactie. Politici worden opgeroepen strengere straffen in te voeren voor zaken als deze.

Devlet Bahçeli, leider van de Partij van de Nationalistische beweging (MHP) heeft ook gereageerd op de moord op Eylül.

“Eylül is niet de enige die is vermoord. Menselijkheid is vermoord, dromen zijn vermoord. Ik ben diep geraakt. We kunnen zo niet verder. We moeten doen wat nodig is: de doodstraf, opsluiten, eenders wat,” schreef Bahçeli op Twitter op 30 juni.

Hurriyet

T.B.