BLOG Nobbe – Wilt u eens naar het Turkije, waar de oude tradities nog niet zijn afgeschaft, waar de toerist een speciale gast is en waar nog veel valt te ontdekken? Ga dan eens naar Akcakoca. De Zwarte Zee regio in het noorden van Turkije voldoet aan bovenstaande omschrijving. Interessante, bruisende steden, pure ontspanning op de prachtige stranden en dat alles in een ongerepte natuur.

Foto: Google Maps

Mijn ontdekking Akcakoca in het westelijke deel van de Zwarte Zee kust is bijzonder goed bereikbaar met een huurauto vanaf het vliegveld Sabiha Gokcen in Istanboel aan de Aziatische kant. Prachtige stranden en een levendige stad en bijna geen buitenlandse toeristen.

In Akcakoca kunt u heerlijk zwemmen in de Zwarte Zee, ontspannen op de prachtige stranden en deelnemen aan veel spannende excursies.Een weelderige vegetatie intacte boerendorpen met een lange traditie wachten om ontdekt te worden!

Onderneem een ritje over smalle onverharde wegen naar de waterval Tahirli Şelalesi. Vlak voor de waterval kunt u gezellig een drankje nemen in een boerderij. De aan tafel opgevoerde theeceremonie, de heerlijke Turkse yoghurtdrank (Ayran) en de welgemeende hartelijke aandacht van de uitbaters bereiden u voor op de korte wandeling naar de waterval.

Een rit langs de kust brengt u naar andere kleine dorpen en steden, vaak direct gelegen aan schitterende baaien. Een beetje verder naar het westen bereikt u een gedeelte van het strand, waar u kunt wandelen over kilometerslange  verlaten, uitgestrekte stranden. Geen hoge hotelcomplexen, slechts kleine vakantie nederzettingen, waar lokale gidsen u graag begeleiden.


Oostwaarts in de richting van Eregli, het oude Heraclea Pontica. Een curiosum: in de buurt van de antieke stad werd in het zogenaamde dal van de Acheron een grot aangewezen waarlangs Heracles zou zijn afgedaald naar de Onderwereld, om de hellehond Kerberos bij koning Eurystheus te brengen. U kunt een bezoek brengen aan de grot.

Terug in Akcakoca vindt u een grote verscheidenheid aan goede restaurants, veelal fantastisch gelegen direct aan het water. Wandel door de straten van de stad met veel traditionele kleine winkeltjes.

Akcakoca is een levendige vriendelijke vakantiebestemming, u hoeft het alleen maar te ontdekken!

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.