Een gezonde voeding en levensstijl verhogen de kans op een langere levensduur. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de gemiddelde levensverwachting 72 jaar. Maar als je weet hoe je voor je lichaam moet zorgen, kun je veel langer leven.

Bernando La Pallo was 114 jaar oud toen hij overleed aan hartfalen. Zijn familie zei dat hij nooit ziek was. Hij was gezond, maakte ’s morgens een wandeling en at voornamelijk biologisch fruit en groenten. Hij had hét juiste recept om lang te kunnen leven.

Op zijn 110de verjaardag verklapte La Pallo zijn geheim: het was zijn dieet. Hij deelde een eenvoudige lijst van voedingsmiddelen die hij elke dag consumeerde. Hij beweerde dat hij zijn kracht en gezondheid te danken had aan deze ingrediënten.

We sommen 5 ingrediënten op die u kunnen helpen om langer, gezonder en gelukkiger te leven:

Kaneel

Naast het sterke en heerlijke aroma staat kaneel ook bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Artsen zeggen dat kaneel elementen bevat die patiënten kunnen helpen in hun strijd tegen kanker, hartziekten en bacteriële infecties.

Honing

Honing wordt al duizenden jaren gebruikt als geneesmiddel. Het zoet goedje heeft antibacteriële eigenschappen en is in staat om talrijke ziekten te bestrijden. Honing bevat natuurlijke ingrediënten die fungeren als antiseptica en antioxidanten. Artsen raden aan om er elke dag een klein lepeltje van te eten.

Olijfolie

Olijfolie is rijk aan onverzadigd vetten en vermindert het risico op diabetes en kanker. Olijfolie van eerste persing bevat ook polyfenolen. Deze fungeren als antioxidanten die de oxidatieve stress in het lichaam verminderen. Olijfolie bevat ook kleine hoeveelheden omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze zijn essentieel zijn voor de gezondheid van onze hersenen.

Chocolade

Wanneer het teveel wordt gegeten, is chocolade net zo ongezond als elk ander suikerhoudend product. Maar wanneer het met mate wordt geconsumeerd, heeft de lekkernij een cholesterolverlagend effect. Cacao scherpt verder ook de geest aan en vermindert stress.

Knoflook

Knoflook wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, lage bloeddruk, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten. Knoflook is ook gekend als een natuurlijke remedie tegen de ziekte van Alzheimer, die het etiket “ziekte van onze tijd” draagt.

Sabah

O.A.