De Wereldbank heeft donderdag een lening van 70 miljoen euro goedgekeurd voor een duurzaamheidsproject in Turkse steden.

De bank zei vrijdag in een verklaring dat dit het tweede deel is van een reeks projecten die tot doel hebben de economische, financiële, ecologische en sociale duurzaamheid van Turkse steden te verbeteren. Dit doet ze door gemeenten te financieren zodat deze kunnen investeren en zo hun diensten kunnen verbeteren.

Het eerste duurzaamheidsproject had een waarde van 110 miljoen euro en werd goedgekeurd eind 2016.

“Meer dan 75 procent van de Turkse bevolking woont in een stad. Deze steden zijn de motoren van economische groei. Hoewel de toegang tot diensten de afgelopen decennia aanzienlijk is verbeterd, blijft het een uitdaging om zowel de kwaliteit van de diensten als de financiële en ecologische duurzaamheid ervan op lange termijn te waarborgen,” zei Johannes Zutt van Wereldbank Turkije.

“De Wereldbank is al geruime tijd actief in de Turkse stedelijke sector en we blijven de Turkse steden graag helpen om hun dienstverlening uit te breiden en te verbeteren via dit project,” voegde hij toe.

Hurriyet