Een Turks bedrijf heeft 68 mensen opgelicht die een religieuze pelgrimstocht naar Mekka wilden maken. De gelovigen kregen een rondleiding door de zuidoostelijke provincies Gaziantep en Kahramanmaraş in de plaats.

De 68 gedupeerden stapten in de provincie Kahramanmaraş op de bus, met de belofte dat ze naar Saudi-Arabië zouden gaan om Umrah uit te voeren.

Umrah is een islamitische pelgrimstocht die op elk moment van het jaar kan worden ondernomen, in tegenstelling tot de hajj, die specifieke data heeft volgens de islamitische maankalender.

Toen de pelgrims doorhadden dat het allemaal een leugen was, belden ze de politie van Elbistan die vervolgens de bussen onderschepte en tot stilstand bracht.

De passagiers die elk 550 euro hadden betaald voor de pelgrimstocht, dienden een klacht in tegen de reisorganisatie.

Durdu Mehmet Kılıç, een van de slachtoffers, zei dat de firma hen had wijsgemaakt dat ze zouden rijden naar de Centraal-Anatolische provincie Kayseri, waar ze vervolgens een vliegtuig zouden nemen naar Mekka.

“Toen we instapten kregen we te horen dat er een tour door Şanlıurfa op de planning stond. Die avond nog kregen we te horen dat we niet naar Mekka zouden gaan maar terug naar Elbistan,” zei Kılıç.

De buschauffeurs werden meegenomen naar het politiekantoor om een verklaring af te leggen.

Hurriyet