Foto: Minister Ziya Selçuk van Onderwijs laat zich vaccineren

Turkije gaat vanaf maart de coronamaatregelen versoepelen. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan eerder deze week gezegd in een televisietoespraak.

De Turkse provincies worden vanaf volgende maand in vier categorieën ingedeeld, op basis van het infectieniveau en het percentage mensen dat is gevaccineerd.

Beperkingen, zoals de avondklok in het weekend, zullen vervolgens worden opgeheven in regio’s waar de infecties aan het afnemen zijn.

Turkije zal vanaf 1 maart beginnen met de geleidelijke normalisering van de beperkingen omtrent het coronavirus.

Versoepeling van beperkingen

In samenspraak met president Recep Tayyip Erdoğan kondigde de minister van Volksgezondheid eerder deze week een versoepeling aan van de beperkingen; deze zal worden ingevoerd vanaf de maand maart.

Wat betreft de concretisering zullen de provincies worden ingedeeld in risicozones namelijk van laag, gemiddeld, hoog of zeer hoog risico gebaseerd op de besmettingsgraad en de progressie van het vaccinatieproces.

Fahrettin Koca, minister van Volksgezondheid, benadrukte dat er zeer zorgvuldig wordt gewerkt aan de normalisering van de regels.

Via Twitter kondigde hij aan dat het proces zal beginnen bij de provinciale raden voor Volksgezondheid; zij zullen verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de vier risiconiveaus en dit in overeenstemming met de criteria van het ministerie van Volksgezondheid.

Turkije heeft sinds eind december een avondklok ingesteld, geldend voor de doordeweekse avonden en deze van het weekend, om de verspreiding van het virus in te dijken.
Sinds het begin van de uitbraak, in 2019, heeft de pandemie al meer dan 2,45 miljoen levens geëist in verschillende regio’s en 192 landen.

Bron: Hurriyet

L.S.