Foto: Şahiner (rechts vooraan) biedt bescherming aan beroemde artiesten als Cardi B., A Boogie wit da Hoodie en YBS Skola (3 januari 2021)

Veiligheid is een essentieel deel van het leven en voor beroemdheden en publieke figuren kan het moeilijk zijn om onder de mensen te komen.

Dus schakelen ze mensen als Burak Şahiner in, die een privébewakingsfirma heeft. Şahiners job is gevaarlijk werk, vooral in de VS, maar hij is overtuigd van de noodzaak ervan.

Burak Şahiner heeft een privébewakingsfirma in Washington D.C. en biedt zijn diensten aan beroemdheden aan. Tussen zijn klanten zitten vooraanstaande Hollywoodsterren met miljoenen volgers, onder meer de rappers Cardi B., A Boogie wit da Hoodie, Asian Doll en YBS Skola.

Şahiner is niet alleen verantwoordelijk voor hun veiligheid, hij stelt ook zijn acteertalent ter beschikking om op te treden in hun muziekvideo’s.

Şahiner, die van bescheiden komaf is, ziet zichzelf als een soort ambassadeur van het Turkse volk via zijn bedrijf.

“Mijn firma is de enige bewakingsfirma die gerund wordt door een Turk. Ik bied beveiliging aan vele Amerikaanse beroemdheden. Vooral Afro-Amerikaanse rappers doen beroep op mij als ze nood hebben aan een persoonlijke bodyguard,” zegt hij in een interview met het persagentschap Demirören (DHA).

“Op die manier heb ik mijn reputatie opgebouwd. Als ze mijn naam vergeten zijn, zeggen ze: ‘Ik wil die Turkse bodyguard inschakelen!’ en dat beschouw ik als een eer.”

Maar het zijn niet alleen rappers. Şahiner werkt voor veel verschillende mensen, zoals spelers van de NFL en de NBA, acteurs als George Clooney en zelfs de familie en advocaten van George Floyd. Verder beveiligt hij ook officiële Turkse delegaties als die de Amerikaanse hoofdstad bezoeken. Hij ondersteunt dan de coördinatie tussen hen en de geheime diensten of de politie.

Behalve rappers werkt Şahiner (links) ook voor spelers van NFL en NBA, comedians en acteurs (3 januari 2021)

Şahiner wijst wel op de moeilijkheden en risico’s die zijn job met zich meebrengt. Hij heeft naar eigen zeggen veel onaangename incidenten meegemaakt.

“Helaas is onze job gevaarlijk en stressvol. We komen bijna dagelijks oog in oog te staan met de dood, omdat de mensen die we beschermen belangrijke publieke figuren zijn. Ik heb te maken gehad met collega’s en eigen werknemers die omgekomen zijn bij aanslagen op onze cliënten.”

In het hoofdstedelijk district mag het dan wel verboden zijn om vuurwapens te dragen, de criminelen vinden er altijd wel op de zwarte markt, zegt Şahiner.

“In Washington D.C. worden illegaal vuurwapens verkocht. We hebben incidenten gehad in de hoofdstad waarbij we aangevallen werden met vuurwapens. Maar ondanks alles blijven we het een eer vinden om onze plicht te doen, dankzij onze professionele training en de gebeden van onze moeders.”

Burak Şahiner werkt met zijn privébewakingsfirma als bodyguard voor Amerikaanse beroemdheden in Washington D.C., VS (3 januari 2021)

Uiteindelijk is veiligheid niet het moeilijkste gegeven in zijn leven, zegt Şahiner.

“Eén van mijn grootste problemen is dat populaire Turkse zangers mij vragen om te bemiddelen omdat ze een overeenkomst willen sluiten of een album willen opnemen met de artiesten die ik bescherm.

Dit is mijn beroep, ik ben verantwoordelijk voor het leven en de veiligheid van deze mensen. Ik moet mijn professionaliteit behouden. Dus als ik zo’n vraag krijg, dan glimlach ik eens, maar het is ook frustrerend.”

Bron: Sabah

S.V.R.