Op een video op sociale media is te zien hoe dokters een pasgeboren baby verzorgen in de provincie Malatya, temidden van de aardbeving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter. De video ging viraal op sociale media.

De video werd genomen in een privé-ziekenhuis in Malatya. Je ziet hoe dokters een baby verzorgen, terwijl alles in de kamer dooreengeschud wordt en op de grond valt.

“De vrouw beviel net op het moment van de aardbeving. Ik kon hen toch niet alleen laten. Ik probeerde iedereen kalm te houden ten behoeve van de moeder en de baby. Gelukkig stellen beide het goed,” zegt één van de dokters die hielp bij de bevalling.

De zware aardbeving hield vrijdagavond lelijk huis in de Oost-Turkse provincie Elazığ. Er vielen ten minste 35 doden en 1607 gewonden.

Volgens de instantie die de noodsituaties in Turkije coördineert (AFAD) vielen er 17 doden en 654 gewonden in Elazığ, de provincie die het zwaarst getroffen werd. Daarnaast vielen vier doden en 226 gewonden in de aangrenzende provincie Malatya. De grootste schade aldaar werd opgemeten in het district Doğanyol. Verder vielen er tientallen gewonden in de zuidelijke en zuidoostelijke provincies Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa en Batman.

Bron: Sabah

S.V.R.