Het voorvaderlijk dorp van Boris Johnson in Turkije heeft de belofte gemaakt om ‘veel schapen’ te offeren ter ere van zijn bezoek aan Turkije.

Het dorp Kalfat in centraal Anatolië is het thuisland van de overgrootvader van de Britse minister van buitenlandse zaken. De bewoners zijn dan ook uitzonderlijk trots op zijn politieke verwezenlijkingen.

naamloos

Verder hebben ze ook voorgesteld om het dorp opnieuw te schilderen en de minister een ware ‘rode loper’ behandeling te geven. “We zullen talrijke schapen ter ere van Boris slachten. We zullen onze wegen vernieuwen en onze gebouwen verven. In het geval dat hij zijn voorvaderlijk dorp komt bezoeken zullen we hem de volledige rode loper behandeling geven”. Aldus het dorpshoofd, Adem Karaagac.

Verschillende gelijkenissen

De banden met het dorp zijn heel wat dieper dan een gedeelde bloedlijn. Zijn kenmerkend blond haar en zijn houding vindt men terug bij  verschillende dorpsbewoners. “Op de televisie heb ik gemerkt dat zijn typische trekken en de manier waarop hij zijn lichaam beweegt overeenkomt met verschillende bewoners van ons dorp”, Aldus Karaagac.

“Het is een klein dorp en veel mensen zijn verre familie van mekaar. Zelfs mijn vrouw is op de één of andere manier familie van Boris. Wel weet ik niet zeker welke familieband  er tussen hen twee is”

Stanley, de vader van Boris Johnson bezocht het dorp acht jaar geleden. De dorpsbewoners hebben toen een schaap ter ere van zijn bezoek geslacht.

Bron: Independant.co.uk