PARIJS – De Turkse economie zal de verwachtingen van de forecast van de OECD (Organisatie voor economische coöperatie en ontwikkeling) overtreffen, dat zei de Turkse vicepremier Mehmet Simsek op 7 juni.

De voorspelling van OECD was 3,4%, wel dat zal nagenoeg 4,5% worden volgens Simsek. Simsek zegt dat de reden van deze sterkere economische groei te wijten is aan de hervormingen die in Turkije worden doorgevoerd.

Op middellange termijn zal de groei opnieuw 5% bedragen, de OECD zal dus haar forecast moeten bijstellen. Nagenoeg alle internationale forecast instituten hebben de laatste maanden de voorspellingen al bijgestuurd.

Turkse vicepremier Mehmet Simsek

De OECD corrigeerde voor 2017 slechts met 0.1% dus van 3,3% naar 3,4%. Eerder deze week stelde echter ook de Wereldbank al bij van 3% naar 3,5% De stabiliteit is terug in het land en de onzekerheden nemen af. We hebben sterk ingezet op investeringen, export en tewerkstelling, door veilige creditfondsen en allerlei tewerkstelling en stimulansen voor de export.

Investeerders

Er zullen ook meer investeerders worden uitgenodigd waarbij hij accentueerde dat Turkije nog steeds het land van de opportuniteiten is. “Turkije is ’s werelds 13de economie met een ongelooflijke koopkracht (pariteit) en een cruciale groeimachine voor Europa. Kom en investeerder in Turkije en word een aandeelhouder in de succesvolle ontwikkeling en groei van het land”, stelt Simsek.

Anadolu Agency