Voormalig presidentskandidaat wil nieuwe partij oprichten

Muharrem İnce is voormalig presidentskandidaat namens de oppositiepartij CHP. Volgens Saygı Öztürk, journalist, en Abdülkadir Selvi, regeringsgezind columnist, is İnce van plan om een nieuwe politieke partij op te richten.

Dat raakte op 4 augustus bekend. Aan mensen die dichtbij hem staan zou İnce gezegd hebben dat hij zijn nieuwe partij rond nieuwjaar gelanceerd wil hebben.

Een politieke bondgenoot van İnce zou tegen Öztürk gezegd hebben dat de partij uit nieuwe gezichten zou bestaan, en dat İnce het nieuws zelf naar buiten zou brengen als vast staat wie in het partijbestuur zal zetelen.

“Onze partij zal bestaan uit experts op hun terrein”, aldus vermoedelijk İnce.

“Iedereen zal opgewonden geraken als ze te horen krijgen over wie dat dan gaat.”

Journalist Yalçın Bayer was de eerste die berichtte over de plannen van İnce. Later liet İnce weten dat hij zelf een verklaring zou afleggen over een beslissing die hij als “goed voor het land” beschouwt.

Volgens Öztürk geloofden zijn voormalige partijgenoten bij de CHP niet dat İnce dergelijke plannen had. Hij zou een nieuwe partij willen oprichten omdat hij niet tevreden is met de huidige gang van zaken in Turkije.

“Ik wil mensen een uitweg kunnen bieden. In haar huidige vorm kan de CHP de Turken geen hoop geven”, zou İnce gezegd hebben.

K.L.

(Bron: Hürriyet)