Foto: Hadise

UNICEF Turkije heeft Hadise, de bekende Turkse popster en voormalig Eurovisiedeelneemster, benoemd tot hun nieuwste Child Rights Advocate om de organisatie in het komende jaar te ondersteunen.

“Ik ben vereerd om UNICEF en de kinderen van Türkiye te steunen; dit is een droom die uitkomt”, zei Hadise, die eraan toevoegde dat ze hebben afgesproken zich te concentreren op kwesties die het leven van kinderen in gevaar brengen, zoals geweld en kinderarbeid.

Laten we een rolmodel zijn voor alle kinderen en adolescenten van Turkije en kwesties oplossen door middel van een constructieve dialoog, zei Hadise.

“Elk kind in dit land moet kunnen rekenen op kwaliteitsvol en inclusief onderwijs, adequate sociale bescherming, gratis culturele en sportactiviteiten en leermogelijkheden, zodat het als volwassene een fatsoenlijke baan kan vinden en de armoedespiraal kan doorbreken”, voegde Hadise eraan toe.

“We hebben ieders inzet nodig om ervoor te zorgen dat elk meisje en elke jongen recht heeft op bescherming en een plek om veilig op te groeien en hun volledige potentieel te realiseren,” zei Regina De Dominicis, UNICEF-vertegenwoordiger in Turkije, en feliciteerde Hadise met haar benoeming.

Hadise, die in 1985 in België werd geboren, heeft haar muziek carrière in Turkije voortgezet en heeft ook op internationaal niveau successen geboekt.

Dankzij haar standing, muzikaliteit en podiumprestaties wordt ze alom geprezen en blijft ze een belangrijke bijdrage leveren aan de muziekindustrie in Turkije.

Hadise’s succes in Europa maakte van haar de sterkste kandidaat om Turkije te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

De voorvechters van UNICEF voor kinderen zijn prominente personen uit de kunst, muziek, academische wereld, ICT, sport, gemeenschapsorganisaties of andere domeinen.

Bron: Hürriyet