Foto via: Twitter @ThisIsFasi

In de Turkse miljoenenstad Istanbul, gelegen aan de Aziatische kant, is een passagiersvliegtuig tijdens de landing naast de landingsbaan terechtgekomen en in drie delen gebroken. De balans van het aantal gewonden – aanvankelijk was sprake van zo’n 52 gewonden – is intussen opgelopen tot 157 gewonden.

Dat schrijft BBC Türkçe. De vliegtuigcrash heeft nu ook één leven geëist: een van de gewonden is in de hospitaal bezweken aan zijn verwondingen, melden verschillende Turkse media. Het incident gebeurde op de luchthaven van Sabiha Gökçen met een Boeing 737-86J van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines.

Via Google Maps (Luchthaven Sabiha Gökçen)

Aan boord waren 177 passagiers – onder wie 12 kinderen, volgens Turkse mediakanalen – en 6 bemanningsleden. Het passagiersvliegtuig was eerder opgestegen vanuit Izmir, een provincie in het westen van Turkije. Dat zei de gouverneur van Istanbul, Ali Yerlikaya.

Minstens 157 gewonden

Bij het ongeluk zijn tot nu toe minstens 157 gewonden geteld. Zij werden overgebracht naar 18 ziekenhuizen in de regio, aldus de Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca.

Eerder verklaarden de autoriteiten dat er geen dodelijke slachtoffers waren, maar inmiddels is een passagier in de hospitaal overleden. Het is niet bekend of het om een van de twee piloten gaat.

Het voorste deel van de Boeing kwam volledig los van de rest van de romp. Ook naast de staart is een breuk te zien. Van daaruit werd een deel van de passagiers geëvacueerd, zo blijkt uit beelden op sociale media. Een aantal van de inzittenden kon op eigen kracht het vliegtuig verlaten, anderen zaten gekneld en moesten door de hulpdiensten worden bevrijd.

Het parket is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de crash, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

BBC Türkçe