De Turkse Hoge Verkiezingsraad (YKS) is maandag niet ingegaan op de oproep van de regerende AKP. De Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling van president Recep Tayyip Erdogan, wou in Istanbul een volledige stemhertelling. Het gaat hier om zo’n van 51 stembussen in 21 verschillende districten.

Recep Ozel

Recep Ozel, vertegenwoordiger van de AK-Partij in de verkiezingsraad, zei tegen de pers dat de raad dinsdag zal bepalen of de resultaten van het Buyukcekmece-district al dan niet bekend zullen worden gemaakt. Het AKP had opgeroepen om deze uitslagen te schrappen.

Georganiseerde onregelmatigheden 

De AK-Partij willen ook hier dat alle stemmen worden herteld aangezien er volgens hen sprake is van “georganiseerde onregelmatigheden”.

Ozel zei dat zijn partij haar juridische inspanningen zal voortzetten om de verkiezingen in Istanbul te betwisten. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan maakte zich ook zorgen over “georganiseerde inmenging” in de verkiezingen van Istanbul.

“Wij, als politieke partij, hebben georganiseerde misdaad en enkele georganiseerde activiteiten ontdekt,” zei Erdogan tegen de pers vlak voor zijn vertrek naar Moskou.

Anadolu

O.A.