Sergei Skripal wordt opgepakt door de politie. In 2013 werd hij tot 13 jaar celstraf veroordeeld. Voor het doorspelen van namen van Russische spionnen aan de Britse inlichtingendienst. Hij kwam uiteindelijk na vier jaar vrij.

Het Verenigd Koninkrijk heeft Turkije opgeroepen om solidariteit te tonen in haar dispuut met Rusland over de moordpoging op een voormalige Russische spion en zijn dochter op Brits grondgebied door het gebruik van een gif geproduceerd in Rusland.

Dominick Chilcott

 “Ik kwam net terug van een ontmoeting op het Ministerie van Buitenlandse Zaken waar ik de Turkse overheid vroeg om solidariteit te tonen met het Verenigd Koninkrijk in deze kwestie. Ik benadrukte dat de Britse overheid niet afgeschrikt zou worden om de Russische agressie en haar ontzag voor internationale regels en gedrag te betwisten,” vertelde Brits ambassadeur in Turkije Dominick Chilcott aan journalisten in Ankara op 13 maart.

Chilcott zegt dat Britse ambassadeurs in NAVO en prominente westerse landen geïnstrueerd waren om gastlanden te informeren dat Londen de kwestie over de vergiftiging van Sergei Skripal  serieus neemt.

Sergei Skripal

 “Russische agressie is niet enkel een bedreiging voor het VK maar voor alle landen,” voegde hij eraan toe.

Hurriyet