De Kurdish Special forces die volledig bestaan uit Koerden, zijn woensdag vanuit Turkije aangekomen in het Syrische Afrin om mee te strijden tegen YPG/PKK-terreur.  

Veiligheidsexpert Abdullah Ağar plaatste een aantal foto’s online van de speciale eenheden die nu deel uitmaken van Operatie Olijftak. “Na de speciale eenheden van de Politie en de Gendarmerie, zijn nu ook de Kurdish Special forces overgekomen van het Turkse Şırnak. Terreurorganisatie PKK en al haar vertakkingen die uit zijn op micro-nationalisme en separatisme, zullen van de kaart worden geveegd,” schreef Ağar op Twitter.

De speciale eenheden van de Politie en de Gendarmerie zijn al langer actief in Afrin en houden zich voornamelijk bezig met residentiële operaties. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei woensdag dat hij hoopt op een “terreurvrije Afrin voor het einde van de dag”.

Turkije is op 20 januari samen met het Vrij Syrisch Leger (FSA) van start gegaan met Operatie Olijftak om het noordwesten van Syrië te zuiveren van PKK/PYD en IS-terreur. Het handhaven van de veiligheid en de stabiliteit alsmede het beschermen van het volk tegen de wreedheden van terreurgroeperingen, is het uiteindelijke doel van de militaire operatie.

Het Turkse leger heeft meermaals benadrukt dat er alles aan wordt gedaan om de veiligheid van burgers te garanderen.

Yenisafak