Volgens bronnen zijn meerdere hooggeplaatste leden van terreurbeweging YPG, gevlucht uit de Syrische stad Afrin nadat de Turkse antiterreur-operatie (Olijftak) van start ging. 

Volgens betrouwbare bronnen is een van hen Said Ismet Gubarn, minister van Justitie in de PKK-bezette Syrische provincie. Gubar vluchtte naar Nubl, een kleine stad in het noorden van Syrië, die onder de controle van het Assad-regime lijkt te staan, maar in feite bezet wordt door gewapende groepen die steun krijgen van Iran.

Diezelfde bronnen hebben ook meegedeeld dat Hasan Bayram probeerde te vluchten, de “zogenaamde minister van Binnenlandse Zaken”. Bayram, die de stad probeerde te ontvluchten via het dorp al-Zeyara dat Afrin verbindt met gebieden die onder controle staan van het Assad-regime, werd gearresteerd door YPG/PKK-leden. Bij zijn arrestatie bleek dat hij grote sommen geld had meegesmokkeld.

Ook meerdere leiders die afkomstig zijn uit het Qandil-gebergte, waar zich de belangrijkste basis van de PKK bevindt, zijn gevlucht uit de Afrin-regio.

Sabah