Verboden Turks huwelijksfeest met veel volk in Berlijn veroorzaakt lokale COVID-19-opstoot

In Berlijn vond een gigantisch Turks bruiloftsfeest plaats, waarbij meer dan 1000 mensen zich verzamelden in eenzelfde ruimte. 70 van hen testten positief op corona. 

“Er waren ten minste 1000 aanwezigen. Er was absoluut niemand die de regels volgde. Ze droegen niet alleen geen maskers, ook de hygiëneregels werden niet gevolgd,” zegt R.Y., één van de genodigden die besmet bleek.

Op een Turkse bruiloft in Berlijn, met meer dan 1000 gasten, zijn zo’n 70 mensen besmet geraakt met corona, waaronder ook het bruidspaar. Dat schreef de krant Hürriyet op 13 oktober.

Volgens de huidige coronamaatregelen mogen in Berlijn maximum 50 mensen aanwezig zijn op grote evenementen. Toch had de familie honderden gasten uitgenodigd op het feest, dat plaatsvond op 2 oktober. Volgens ooggetuigen werden er totaal geen voorzorgsmaatregelen genomen.

“Er waren ten minste 1000 aanwezigen. Er was absoluut niemand die de regels volgde. Niet alleen droeg niemand een masker, ook de hygiëneregels werden niet gevolgd,” zegt R.Y., een gast die besmet bleek.

Hij voegt eraan toe dat hun dochter en de moeder van de bruid ook ziek zijn. Het was immers onmogelijk om veilig afstand te houden op het feest.

Ondertussen is het aantal nieuwe besmettingen in Berlijn gestegen tot boven de 400 per dag.

Bron: Hürriyet

S.V.R.