Een groep in de Grote Bazaar van Istanbul heeft een man in elkaar geslagen nadat hij weigerde deel te nemen aan een moment van stilte om Atatürk, de stichter van het land, te herdenken op zijn sterfdag.

Een groep in Istanbul’s Grand Bazaar heeft op 10 november een man in elkaar geslagen omdat hij weigerde deel te nemen aan een moment van stilte ter herdenking van Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van het land, op zijn 83ste sterfdag.

Op camerabeelden is te zien hoe een grote groep mannen, waaronder winkeleigenaars, de voorbijganger vraagt waarom hij niet meedoet aan de herdenking van Atatürk om 9.05 uur, het tijdstip van zijn dood.

“Wacht!” zegt de groep tegen de man.

“Waarom zou ik?”, antwoordt de man, waarna de groep naar hem toekomt om hem in elkaar te slaan.

Op de achtergrond is het Turkse volkslied te horen.

Verschillende mensen uit de groep duwden de man weg in een poging een einde te maken aan de vechtpartij.

Turkije herdacht de 83ste sterfdag van Atatürk op 10 november. Het land komt elk jaar om 9.05 uur tot stilstand, terwijl in het hele land sirenes loeien.

De beelden van de groep die de man in elkaar slaat, gingen viraal op sociale media, waarbij sommige gebruikers de groep waardeerden, terwijl anderen de daad vergeleken met de gewoonte van fundamentalisten om mensen die niet vasten tijdens de ramadan in elkaar te slaan.