Varkenskop aangetroffen op bouwwerf van Duitse moskee

Een groep bouwvakkers die werken aan een nieuwe moskee in de Duitse stad Schwelm, hebben vorige week een varkenskop aangetroffen op de bouwwerf.

Schwelm

De werknemers namen contact op met het bestuur van de Schwelm Yeşil Cami, die de kwestie doorspeelde naar de lokale politie. Het moskeebestuur dat samenwerkt met de lokale autoriteiten, veroordeelde de anti-islamitische aanval en zei dat de moskee verrijkend zal zijn voor de stad.

https://www1.wdr.de/nachrichten/ruhrgebiet/schwelm-schweinekoepfe-vor-moschee-100.html

De Turkse moslimgemeenschap spreekt van een “bedreiging en provocatie” tegen moslims. De lokale autoriteiten en de buren reageerden eveneens verontwaardigd.

De bouw van de moskee valt onder het toezicht van de Turks-Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DİTİB).

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident.

https://www.dailysabah.com/turkey/2019/10/30/pigs-head-found-at-mosque-construction-site-in-germany

Het gebruik van varkens bij aanvallen op moslims of islamitische sites komt vaak voor omdat varkens door moslims als onrein worden beschouwd. Zowel het fokken als het eten van varkens is voor moslims verboden.

Moskeeën in Duitsland zijn geregeld het doelwit van aanvallen, variërend van molotovcocktails tot varkenskoppen. De Duitse politie wordt fel bekritiseerd omdat deze er zelden in slaagt om de daders te identificeren.

Schwelm Yeşil Cami

Een andere mogelijke verklaring voor de recente toename van aanvallen op Turkse instellingen en gebedshuizen, is de Turkse antiterreuroperatie “Vredeslente” in Noord-Syrië. Aanhangers van terreurgroep PKK en haar Syrische zijtak, de YPG, hebben “uit protest” tegen deze militaire operatie, terreur gezaaid in meerdere Europese steden.

Sabah

O.A.