Foto: Vanaf vrijdag strengere coronamaatregelen in Turkije

Turkije voert vanaf vrijdag nieuwe coronamaatregelen in om het coronavirus in te dammen.

Restaurants, cafés, shoppingcentra en kappers mogen maar van 7 tot 17 uur open zijn, restaurants en cafés mogen bovendien alleen maar werken met afhalen of leveren. Bioscopen zullen voor de rest van het jaar gesloten zijn.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat ook weten dat er in de weekends een lockdown zal gelden. Turkije haalt de teugels aan om het aantal besmettingen te beperken. President Erdogan kondigde in een speech nieuwe maatregelen aan.

Avondklok

Zo gaan de scholen tot het eind van het jaar dicht. Voor de horeca, winkels en kappers gelden beperkte openingstijden: zij mogen doordeweeks tussen 10.00 uur en 20.00 uur open zijn. Voor restaurants geldt dat ze alleen open mogen voor afhaalmaaltijden. In het weekend gaat een avondklok gelden tussen 20.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends.

Voor burgers boven de 65 gold al dat ze maar zeer beperkt naar buiten mochten: doordeweeks van 10.00 uur tot 16.00 uur. Die maatregel wordt nu uitgebreid naar mensen jonger dan 20, tenzij ze naar hun werk moeten.

De afgelopen weken is het aantal besmettingen in het land sterk gestegen. Gisteren werden 3.819 besmettingen en 103 overlijdens bevestigd.

Bron: NM