Foto: Orak (Mugla)

Küçük Orak is een eilandje voor de kust van de Egeïsche provincie Muğla. Het is ongeveer 20 hectare groot. Er staat een villa, omgeven door 350 olijfbomen.

Het is beschermd natuurgebied, en er mag niet op gebouwd of gerenoveerd worden, maar met een woonwagen mag je er wel op. Rondvaartboten doen het eilandje geregeld aan.

Het eilandje is al 10 jaar te koop. Aanvankelijk wilden de mensen die het erfden het verkopen voor 125 miljoen lira, ongeveer 16.6 miljoen euro, maar er daagden geen geïnteresseerden op. Uiteindelijk zakte de prijs tot 4.6 miljoen euro, terwijl dat 2 jaar geleden nog 6,4 miljoen euro was.

Küçük Orak

In 1955 schonk de Nationale Dienst voor Onroerende Goederen het eilandje aan Mustafa Cengiz, eigenaar van een sponzenfabriek in het district Bodrum van de provincie Muğla.

Cengiz had namelijk bomen geplant op het eiland. Hij besloot het in 1970 te verkopen aan Bülent Arı, een tandarts die in Zwitserland woonde. Arı bouwde er een villa van 150 vierkante meter op en gebruikte het samen met zijn gezin als zomerverblijf. In 2008 overleed hij in Zwitserland.

K.L.

(Bron: Hürriyet)