Een tweede anti-tankwapen dat eigendom is van de verbannen terreurgroepering (PKK), is in beslag genomen in de voorbije week in de oostelijke provincie Hakkari als onderdeel van anti-terreuroperaties.

Foto: Google Maps

De anti-tankwapens werden geleverd aan de Volksbeschermingseenheden (YPG) in Syrië door de Verenigde Staten als onderdeel van de campagne van de coalitie geleid door de V.S. tegen de IS in Irak en de Levant (ISIL) die startte in 2014.

Zweeds wapen

Een PKK-militant werd vorige week uitgeschakeld door speciale eenheden in het district Şemdinli in de provincie Hakkari en er werd ook een anti-tankwapen in beslag genomen door soldaten. Het anti-tankwapen was een Zweedse M136 AT4 LAW. Hetzelfde type wapen werd ook in beslag genomen gedurende een onderzoek in dezelfde streek vorige week.

Door YPG aan PKK gegeven

De wapens zouden aan de PKK kunnen gegeven zijn door de YPG, volgens veiligheidsambtenaren. “De YPG en de PKK zijn dezelfde organisaties. Wij geloven dat sommige wapens van de YPG overhandigd werden aan de PKK. De inbeslagname van twee van deze types wapens in een week doet vermoeden dat de PKK wel eens veel van deze wapens kan bezitten”, zei een veiligheidsambtenaar.

Meer dan 100 militanten dood dit jaar

Vanaf het begin van 2017, werden ongeveer 104 terroristen gedood tijdens operaties verspreid over de regio waarin Noord-Irak zowel als de districten Şemdinli, Çukurca en Yüksekova in de provincie Hakkari inbegrepen zijn, kondigde de veiligheidsambtenaren aan in een afzonderlijk verslag.

Hurriyet