Een totaal van 48 historische artefacten zijn in beslag genomen tijdens een anti-smokkeloperatie in de Noord-Turkse provincie Çorum. Eenheden van de rijkswacht lanceerden de operatie na informatie te hebben ontvangen dat verdachten I.B., Y.D. en Ş.B. aan het zoeken waren naar mogelijke cliënten om hun talrijke historische objecten illegaal te kunnen verkopen.

Tijdens de operatie, werden in totaal 23 bronzen munten, een zilveren munt, een zilveren armband, een zilveren plaat, twee gouden diademen, een gouden ketting, vier gouden armbanden, een gouden hanger, vier gouden ringen en 10 gouden oorbellen in beslag genomen die dateerden van de Hellenistische en Romeinse tijd.

De verdachten, die werden gevangen genomen op bevel van het kantoor van de hoofd openbare aanklager van Çorum, werden vrijgelaten na de nodige procedures op het bureau van de rijkswacht, terwijl de in beslag genomen historische artefacten overhandigd werden aan het directoraat voor musea in Çorum.

Beschermen cultureel erfgoed

Duizenden anti-smokkeloperaties worden over heel Turkije uitgevoerd, elk jaar om de illegale verkoop van historische objecten te verhinderen en het rijke culturele erfgoed van het land te beschermen.

Sabah