TV-imam Seyyid Muhammed Bütün

TV-imam ‘Seyyid Muhammed Bütün’ organiseert vaak gesprekken rond de plichtenleer van de islam voor een tariqa, oftewel een school van het soefisme. Dat houdt in dat er op zoek gegaan wordt naar ‘de ultieme waarheid’. Bütün heeft in één van zijn gesprekken vermeld dat de profeet Mohammed haartransplantaties heeft verboden en voegde daaraan toe dat Allah diegenen vervloekt. Volgens Bütün is daar ook een hadith voor, anders gezegd de uitspraken van de profeet.

Vorige week ontstond er veel ophef omtrent de uitlatingen van Nurettin Yildiz, een Turkse theoloog. Hij beweerde dat het volgens de islam niet toegelaten is voor vrouwen – in groep of alleen – om een afstand van 90 kilometer of meer af te leggen.

Nu beweert Bütün dat de profeet haartransplantaties verboden zou hebben. Hij ondersteunde dit argument met een voorbeeld, dat er destijds een moeder raad vroeg aan de profeet in verband met de haaruitval van haar dochter, waarop de profeet antwoordde met: “Allah vervloekt diegenen die haartransplantaties ondergaan en uitvoeren.”

De uitspraken van Bütün lokte veel reacties uit op social media. Twitter-gebruikers reageerden onder de video met: “Bestonden er haartransplantaties in de tijd van profeet Mohammed?”

Bron: yenicaggazetesi.com.tr

I.Y.

Deze ‘haatprediker’ is verantwoordelijk voor vergiftiging van het Turks bewustzijn

Televisiepredikant Cübbeli Ahmet: “Economie in Turkije is slecht door vrouwen”

Seksueel misbruik van minderjarigen tijdens korancursus

Saoedi-Arabië maakt einde aan ‘achterlijke wet’