In Ümraniye, Istanbul is er opnieuw een schandaal tot stand gekomen in de vereniging Fıkıh-Der. Het is een vereniging, zonder vergunning, voor korancursussen voor minderjarigen. De verantwoordelijke van de vereniging, Ömer Işıktekin, en de cursusgevers Hacı Serkan Bektaş en Tarık Bektaş werden gearresteerd op grond van het feit dat ze een aantal studenten seksueel hadden misbruikt tijdens de cursus.

Ömer Işıktekin
Ümraniye/İstanbul, Türkiye

Volgens Seyhan Avşar, tewerkgesteld bij het tijdschrift Cumhuriyet, is het schandaal bij de politie bekend geworden door de 17-jarige H.R.Ö., die zijn verhaal heeft verteld over wat hij heeft meegemaakt afgelopen januari tijdens de cursus.

Hij voegde daaraan toe dat de drie mannen tijdens de cursus meerdere studenten seksueel hadden misbruikt en ook geweld hadden toegepast.

Na de verklaring van H.R.Ö. is de politie een onderzoek gestart. Zes andere studenten hebben ook een klacht ingediend. Ondertussen werd bekend gemaakt dat het Hoofd van Justitie zich heeft verdiept in deze zaak.

Er wordt een celstraf van 145 jaar geëist voor de verantwoordelijke van de cursus, Ömer Işıktekin voor het seksueel misbruiken van meerdere studenten.

Ömer Işıktekin

Voor Hacı Serkan Bektaş, aan wie wordt getwijfeld of hij wel degelijk een leraar is, wordt er een celstraf geëist van 50 jaar omdat hij seksueel geweld met kettingen zou toegepast hebben op de studenten H.R.Ö. en Y.E.T.

Tarık Bektaş, die H.R.Ö seksueel heeft misbruikt, wordt er een celstraf van 25 jaar geëist. Bij de eerste zitting ontkenden de drie verdachten de beschuldigingen, waarna ze gearresteerd werden.

tr.sputniknews.com

I.Y.