Viktoria Zeynep Gunes, een 18-jaar oude zwemmer die Turkije vertegenwoordigt in de Olympische Spelen 2016 in Rio, heeft een plaats bemachtigd in de halve finale 200m borstslag bij de vrouwen.

Gunes zwom donderdag een tijd van 2:23.83 om de halve finales te bereiken als de zevende snelste zwemmer. De atlete vertegenwoordigde de afgelopen 2 jaar ENKA Spor, een club gebaseerd in Istanbul, waar ze 11 medailles voor won op verschillende evenementen. Ze maakte Turks geschiedenis in het zwemmen toen ze 4 gouden medailles won in de FINA Wereld Junior Zwemkampioenschappen 2015 in Singapore.

zzzzzzz

In de ‘Swim Open’ Stockholm’ in april dit jaar won Gunes goud in de 400m gemixte competitie waardoor ze direct gekwalificeerd werd voor de Olympische Spelen in Rio. Ze is de eerste zwemmer van Turkije die direct gekwalificeerd voor de Olympische Spelen na haar succes in de 100m en de 200m borstslag en de 200m en 400m gemixte categorieën.