Turkse jets vernietigden donderdag PKK doelwitten in Noord-Irak volgens een militaire bron. Gevechtsvliegtuigen hebben woensdagmiddag een aantal PKK-terroristen gedood bij bombardementen in het Sinat-Haftanim regio.

31480917

Dat verklaarde een bron die anoniem wilde blijven vanwege restricties op het spreken met de media. De bombardementen gebeurden na een aanslag van terreurgroep PKK op Turkse soldaten in het Uludere-district van de zuidoostelijke provincie Sirnak waarbij 4 soldaten werden gedood en 9 anderen gewond raakten.

Aanslag op ziekenhuizen

Later op woensdag pleegden PKK-terroristen een aanslag op ziekenhuizen in het Kiziltepe-district in de provincie Mardin en het Sur-district van de provincie Diyarbakir waarbij in totaal 8 mensen, waaronder burgers, het leven lieten en 30 anderen gewond raakten.

De PKK, erkend als terreurgroep door onder andere de EU, de V.S. en Turkije, hervatte haar 30 jarige terreurcampagne tegen de Turkse staat en burgers op 15 juli 2015. Sindsdien zijn er meer dan 600 leden van de Turkse veiligheidsmachten en meer dan 7000 PKK-terroristen gedood.

Sabah