De dodelijke terreuraanslag van de PKK op woensdag heeft 5 leden van een familie in de Turkse provincie Diyarbakir gedood. De 52-jarige moeder Behiye Yildirim, haar 2 dochters Derya Yildirim (23), Demet Yildirim Aydin (31) en 2 kleindochters van 8 en 3 hebben hun leven verloren toen PKK-terroristen een autobomaanslag pleegden waarbij ze nog eens 13 anderen verwondden in het Sur-district van de provincie.

Twee andere leden van de familie, Necati Yildirim –echtgenoot van Behiye Yildirim- en hun schoonzoon Muhammed Aydin werden ook zwaar gewond door de bloederige aanval en zijn momenteel gehospitaliseerd. Demet Yildirim Aydin en haar man die in Istanbul wonen, kwamen op bezoek bij hun familie en gingen de stad bezichtigen.

PKK dodt gezin1

Nieuwe strategie PKK

De PKK terroristen pleegden nog 2 andere aanvallen in de provincies Sirnak en Mardin waarbij ze 12 mensen –waaronder burgers- hebben vermoord. Het groot aantal burgerslachtoffers is het resultaat van een nieuwe strategie van terreurgroep PKK waarbij ze veiligheidsmachten willen betrekken in stedelijke gebieden. Dat doen ze door onder andere de leden van de veiligheidsmachten aan te vallen in hun slaap of wanneer ze met hun naasten winkelen.

De terreurgroep heeft ook historische plaatsen waaronder moskeeën en culturele artefacten aangevallen en vernietigd.

 Sabah