Een kind van 5 jaar is in elkaar geslagen door een lokale zangeres toen het kind vroeg of de zangeres “een man of een vrouw was”.

Muhammed Üveys Kılıç (5) ging naar een winkel met zijn moeder in de stad Karakoçan in Elazığ. Muhammed zag de lokale zangeres Mesude Eser (39) aan de kassa wachten. Naar verluidt zou het kind aan de artieste, die een broek droeg en kort haar had, gevraagd hebben of ze “een vrouw of een man was”.

Eser werd daarop kwaad en begon het kind te slaan. De moeder van het kind kwam tussenbeide en nam het kind weg. De gebeurtenis werd vastgelegd op veiligheidscamera’s.

De familie van het kind diende achteraf een klacht in tegen Mesude Eser.

De zangeres kwam met een verklaring nadat de camerabeelden werden verspreid op sociale media en er veel kritiek op haar kwam.

“Een jongen van 6-7 jaar heeft mij verbaal geïntimideerd en beledigd. Ondanks mijn waarschuwingen bleef hij mijn uiterlijk beledigen. Ik ben fysiek tussengekomen. Ik heb hem enkel aan zijn kraag gevat en op de grond losgelaten. Uiteraard is wat ik heb gedaan niet juist en onaanvaardbaar. Ik had een momentane uitbarsting wegens recente persoonlijke problemen. Ik verontschuldig me bij ons kind, zijn familie en de publieke opinie.”

Hurriyet

T.A.