Een Turkse vrouw heeft op Valentijnsdag vijf liter benzine cadeau gedaan aan haar man, temidden van de economische crisis.

Gülay Şimşek zei dat haar man vorig jaar vijf liter zonnebloemolie voor haar had gekocht vanwege de prijsstijgingen en dat ze dit jaar om dezelfde reden benzine voor hem kocht.

Gülay Şimşek, die in het Hopa-district in de provincie Artvin aan de Zwarte Zee woont, gaf haar man voor Valentijnsdag een plastic blikje gevuld met vijf liter benzine.

Gülay Şimşek nodigde haar echtgenoot Yaşar Şimşek uit in een luxe restaurant en zette het plastic blikje na het diner in het openbaar op tafel, meldde dagblad Cumhuriyet.

“Vorig jaar kocht hij vijf liter [zonnebloem] olie voor me vanwege de prijsstijgingen. Dit jaar heb ik vijf liter benzine voor hem gekocht vanwege de prijsstijgingen op benzine. Op die manier kan hij me naar mijn moeder brengen wanneer ik dat wil,” zei ze.

In 2021 werden de brandstofprijzen in Turkije in totaal 46 keer verhoogd.

Een Tiktok-video over zonnebloemolie was vorig jaar viral geworden. In de video waren familieleden te zien die de olie respecteerden die naar het huis werd gebracht.

De inflatie is in januari opgelopen tot bijna 50%, waardoor de kosten van levensonderhoud zijn gestegen voor Turken die toch al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Bron: Turkse media