Ragıp Canan

Nurtaç Canan werd neergeschoten door haar agressieve man Ragıp. Ze slaagde erin zijn naam nog met haar eigen bloed op te schrijven zodat haar ouders dat konden lezen.

Ragıp verloor zijn zelfbeheersing toen Nurtaç hem vertelde dat ze wilde scheiden. Ze vroeg de scheiding aan omwille van het geweld dat ze al jaren moest ondergaan. Ze had haar spullen gepakt, en stond op het punt om te vertrekken, toen Ragıp haar met 5 kogels trof.

Daarna verliet hij het huis met haar telefoon en haar creditcard. Omdat Nurtaç verwachtte te sterven, schreef ze nog een boodschap neer. “Ragıp heeft me neergeschoten, maar wees niet verdrietig. Eindelijk ben ik vrij.

Haar zoon vond haar in een plas bloed. Onmiddellijk werd ze naar het ziekenhuis gebracht, waar ze als bij wonder kon herstellen.

“Ik durfde niet klagen. Hij viel jonge meisjes lastig en bedroog me met een van zijn cliënten. Hij zal het hier niet bij laten nu hij me niet gedood heeft. Hij blijft me bedreigen, maar toch heeft hij een van zijn dreigementen al uitgevoerd.

Ik ben nu gehandicapt. Toch wil hij me nog steeds vermoorden”, verteld Nurtaç aan Hürriyet. “Gisteren stuurde hij een bericht naar onze zoon dat ik zijn eerste en zijn laatste vrouw zou zijn.”

Moord op vrouwen is een groot probleem in Turkije. Elk jaar worden er honderden vrouwen vermoord door hun echtgenoot, vriend of een familielid. Volgens het platform “Kadın Cinayetlerini Durduracağız (wij willen moord op vrouwen stoppen)”, zijn in 2020 al zeker 91 vrouwen vermoord.

 

K.L.

(Bron: Hürriyet)