Links: Recep Akdağ Rechts: Wagner Maura als de charismatische en Pablo Escobar

Recep Akdağ, de Turkse vice-premier, zei tegen Turkse burgers die in Spanje leven dat hij tot 4u ´s ochtends was opgebleven om drie seizoenen van de televisiereeks “Narcos” uit te kijken. Dit deed hij naar eigen zeggen om ervaring en inspiratie op te doen in verband met de oorlog tegen drugs.

Akdağ sprak achter gesloten deuren op een bijeenkomst over “Niet-Overdraagbare Ziektes en Gezondheidssystemen”. Dit evenement werd georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Madrid. Akdağ was er uitgenodigd door zijn expertise met betrekking tot de niet-overdraagbare ziektes en door zijn nauwe band met de WHO.

Als vice-premier is Akdağ verantwoordelijk voor de coördinatie van de strijd tegen illegale drugs in Turkije. Akdağ zei dat het kijken van Narcos hem een beter idee gaf van de globale oorlog tegen drugs.

Drugsbaron Pablo Escobar

Narcos is een recordbrekende Netflix-serie die over het leven van de Colombiaanse drugssmokkelaar Pablo Escobar gaat. De naam komt van het woord “narcotraficante”, wat smokkelaar betekent in het Spaans. Miljoenen kijkers wachten in spanning af op het vierde seizoen van de serie.

Het legendarische kartel van Escobar had een geschatte jaarlijkse omzet van 22 miljard dollar (19 miljard euro) tijdens het midden van de jaren ´80, waardoor drugsleider Escobar 7 jaar op rij opgenomen werd in de lijst miljardairs van Forbes. De drugsbaron kwam aan zijn einde tijdens een politieschietpartij in 1993.

Sabah