Mehmet Yildirim

Turkse restauranthouder in Duitse stad Koblenz deelt gratis maaltijden uit aan daklozen

Mehmet Yildirim, een restauranteigenaar in de Duitse stad Koblenz, deelt elke donderdag tussen 6 en 9 uur ’s avonds gratis maaltijden uit aan daklozen. Dat liet het Duitse persagentschap SWR weten.

Elke dakloze persoon die dan zijn restaurant binnen wandelt mag een keuze maken uit zijn volledige menu: döner, pizza of een andere maaltijd. Ze krijgen het zelfde gerecht als betalende klanten. Yildirim roept andere eigenaren van restaurants of eethuizen in het drukke stadscentrum op om het zelfde te doen.

Koblenz

“Geen enkele restauranthouder kan mij ’s ochtends vertellen wat hij ’s avonds overhoudt. Er blijft hoe dan ook te veel over. Ik deel nu op donderdagavond voedsel uit. Anderen zouden dat bijvoorbeeld op maandag of vrijdag kunnen doen”, aldus Yildirim.

Hij baat het restaurant samen met zijn broer uit. Jaren eerder zijn de twee vanuit Turkije naar Duitsland gekomen. Voor hun restaurant open ging, gingen ze vaak met honger slapen. “Dat is waarschijnlijk waarom ik het zo opneem voor de daklozen in Koblenz”, zegt Yildirim. Hij roept iedereen die iets weg te geven heeft op om dit met anderen te delen. “Iedereen kan ervan profiteren, en het doet geen pijn. De daklozen zijn gelukkig en op mij heeft het een kalmerend effect.”

K.L.

Bron: Sabah