Bergen met besneeuwde toppen gezien vanuit het raam van het vliegtuig van Turkish Airlines in deze foto van mei 2019, Antalya, Turkije.

Een tiener kreeg 56.000 pond (65.073 Euro) schadevergoeding nadat hij tijdens een vlucht van Dublin naar Istanbul een kop thee op zijn been had gemorst en daar een litteken aan overhield.

Emre Karakaya, uit Ursuline Crescent, Waterford, beweert dat hij permanente littekens opliep toen een gloeiend kopje thee uit zijn hand op zijn rechterdij terechtkwam door een lid van het cabinepersoneel.

Karakaya, die ten tijde van het incident 13 jaar oud was, klaagde later Turkish Airlines Inc. aan via zijn moeder Leeanne Karakaya.

De schikking van 56.000 pond werd maandag door een rechter van het Hooggerechtshof goedgekeurd.

Emre Karakaya en Leeanne Karakaya

De moeder van Karakaya vertelde de rechtbank dat zij haar zoon na het incident had meegenomen naar een consult bij een plastisch en reconstructief chirurg.

De arts vertelde het tweetal dat Emre was geschroeid door de hete thee en dat de wond weliswaar in drie weken was genezen, maar dat hij er blijvende, merkbare littekens aan over zou houden.

De advocaten van Karakaya pleitten maandag in de rechtbank voor de schikking van 56.000 pond en vertelden rechter Garret Simons dat zij het bedrag redelijk achtten.

De zaak van de jongen was getaxeerd op een schikkingsbedrag van tussen de £47,000 – £64,000.

De heer Simons zei dat hij het honorarium van de verdediging aanvaardde.

Er bestond ook bezorgdheid dat de Karakayas minder zouden krijgen als de zaak voor de rechter zou komen, vanwege nieuwe richtlijnen voor het toekennen van letselschadevergoedingen.

Bron: Daily UK