De vrouw, alleen geïdentificeerd als H.Ş.

Een Turkse vrouw is aangehouden op beschuldiging van belediging van religieuze waarden voor het opnemen van een TikTok-video in een heiligdom in het Zuid-Turkse Adana.

In de video is te zien hoe de jonge vrouw in een schrijn rondloopt in een mouwloos shirt met op de achtergrond een liedje met een religieus thema.

Een Turkse vrouw werd op 20 april aangehouden op beschuldiging van “belediging van religieuze waarden” omdat ze een TikTok-video had opgenomen in een schrijn in het Zuid-Turkse Adana.

De vrouw, alleen geïdentificeerd als H.Ş., is te zien terwijl ze rondloopt in de Çoban Dede Türbesi, een schrijn gewijd aan een figuur genaamd Çoban Dede, wat “Vader Herder” betekent in het Turks.

Gearresteerd

De vrouw draagt in de video een mouwloos wit shirt, terwijl op de achtergrond een religieus themalied speelde terwijl ze rond de kist liep en deze vervolgens omhelsde.

De vrouw werd gearresteerd op beschuldiging van belediging van religieuze waarden, vaak door de Turkse rechterlijke macht ingezet tegen elke uitlating of gedraging die publiek protest uitlokt in een religieuze context.

Bron: Turkse media