Volgens een Turkse politiebron zijn eergisteren vijf personen aangehouden, waaronder één universiteitsstudent, op verdenking van terroristische activiteiten.

Volgens dezelfde bron beraamden de verdachten een aanslag op een politiestation en het kantoor van de gouverneur in de stad Adana. Verder zou er ook sprake zijn van een mogelijke aanslag met zeven bomauto’s op een openbare plaats. De politie nam in totaal 21 kilogram explosief materiaal in beslag.

suruc_map

Sinds de aanslag in de stad Suruc zijn verschillende arrestaties doorheen Turkije uitgevoerd. Op 20 juli 2015 vond in de Turkse grensplaats Suruc een bomaanslag plaats die  het leven kostte aan 32 mensen.

Gewapende campagne

De PKK – een groepering die zowel door de Europese Unie, de V.S., en Turkije als een terroristische beweging wordt beschouwd – hernieuwde in juli 2015 haar gewapende terreurcampagne tegen de Turkse staat.

De gewapende campagne heeft sinds juli 2015 het leven gekost aan 600 leden van de veiligheidsdiensten en 7000 PKK-strijders. Niet alleen leden van de veiligheidsdiensten zijn het slachtoffer van deze aanvallen maar de PKK heeft ook tal van burgerslachtoffers gemaakt, waaronder vrouwen en kinderen.


pkk-2

https://www.youtube.com/watch?v=DtXdSZu1uok

Anadolu Agency