De operaties van het Turkse leger in Syrië zullen voortduren “tot alle terroristen volledig geëlimineerd zijn” en de ongeveer 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen terug naar hun huizen keren. Dat kondigde de Turkse overheid aan na een grote veiligheidstop gehouden werd op de vierde dag van “Operatie Olijftak” in Afrin.

“Onze operaties zullen voortduren tot de separatistische terreurorganisatie volledig verwijderd is uit de regio en de ongeveer 3,5 miljoen Syriërs die nu in Turkije worden opgevangen, veilig naar thuisland kunnen terugkeren,” zei presidentieel woordvoerder Ibrahim Kalin in een geschreven verklaring op 23 januari na de top.

De meeting werd gehouden in het presidentieel complex in Ankara onder het leiderschap van President Recep Tayyip Erdogan en met de participatie van hooggeplaatste militaire en burgerlijke functionarissen.

3.5 miljoen Syriërs

Turkije vangt momenteel zo’n 3,5 miljoen Syriërs op die het geweld in Syrië gevlucht zijn sinds de burgeroorlog begon in 2011. In lijn met Kalins verklaringen zei ook premier Binali Yildirim dat de operatie zal voortduren “tot de laatste terrorist in de regio is uitgeroeid”.

 “Wat het ook kost, wij zullen de terreurcorridor die ze proberen te bouwen in de regio, vernietigen,” zei Yildirim en riep de YPG op “om de wapens op te geven en geen problemen te veroorzaken.”

Hurriyet