Foto: De 52-jarige Nuri İnan Ağyar

Op de parking van het staatsziekenhuis van Izmit, hoofdstad van de provincie Kocaeli, vond afgelopen week een verschrikkelijke gebeurtenis plaats. Er werd een lijk gevonden van een Turkse Nederlander in een voertuig met een buitenlandse nummerplaat.  

Voetgangers die het lichaam in de auto opmerkten hadden de politie verwittigd. Het voertuig waarin de Turkse Nederlander zich bevond, had een Nederlandse kentekenplaat, KS-037-P.

De politie kreeg aanvankelijk melding dat het om een bewusteloze man ging. Nadien werd duidelijk dat de man was gestorven in de auto. Ondertussen werd de Turkse Nederlander geïdentificeerd door de autoriteiten, het gaat om de 52-jarige Nuri İnan Ağyar.

De Turkse Nederlander zou jarenlang gewerkt hebben in Nederland en was nadien verhuisd naar İzmit, hoofdstad van de provincie Kocaeli, in het Aziatische deel van Turkije.

Uit het voorlopige autopsierapport blijkt dat de 52-jarige Nuri İnan Ağyar, die leed aan een hoge bloedruk en diabetes, is gestorven aan een hersenbloeding.

Bron: Sabah

Hollanda plakalı cipte ölü bulunuştu! Nedeni belli oldu https://t.co/wcPrZS6XQQ

— A Haber (@Ahaber) March 5, 2020