Foto: Onur Şener

Onur Şener, een muzikant die werkt in een uitgaansgelegenheid in de hoofdstad Ankara, is vermoord door drie mensen met wie hij ruzie had omdat hij het nummer dat zij vroegen niet kende.

Na het verzoek ontstond ruzie en moesten de mannen de zaal verlaten. Ze wachtten de zanger na afloop van het concert op met flessen waarmee ze hem op zijn nek en in zijn gezicht sloegen.

Sener raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar de hulp mocht niet meer baten. Hij overleed daar aan zijn verwondingen.

Hoewel de verbale ruzie die ontstond nadat Şener zei dat hij het nummer niet kende, uitmondde in een fysiek gevecht, werd het beëindigd toen het zaalpersoneel en de klanten tussenbeide kwamen.

Drie mensen van de groep sloegen Şener, die na sluitingstijd op weg naar huis was, met glazen flessen.

Op aanwijzing van de burgers die getuige waren van het incident, scheidde de politie het gevecht, maar Şener, die ernstig gewond raakte door stukken glas in zijn keel, overleed in het ziekenhuis ondanks alle medische interventies.

De teams van de politie van Ankara hielden drie verdachten aan die met het incident in verband worden gebracht.

Na de moord op Şener, die deelnam aan een tv-wedstrijd met de titel “O Ses Türkiye” (Türkijes versie van The Voice) in 2013, stroomden de condoleanceberichten binnen van de sociale media-accounts van bekende artiesten.

Pop-rock ster Emre Aydın schreef: “Het spijt me echt, wat er ook geschreven wordt is zinloos. Ik wens zijn familie geduld,” terwijl popster Gülben Ergen zei: “Ik voel de pijn van Onur Şener, de vader van twee kinderen, diep in mijn hart en ik vervloek de mentaliteit die hem vermoord heeft.”

Op sociale media regende het reacties van verdrietige en ook woedende fans. Op Twitter vroegen veel Turken de foto’s van de verdachten bekend te maken.

Ook zijn veel Turken geschokt over het profiel van de aangehouden mannen.

Onur Sener laat een echtgenote en een vijfjarig dochtertje na. De zanger werd geboren in 1977 en studeerde aan de Turkish Education Association, waarna hij vaak en op veel verschillende locaties optrad.

Bron: Hürriyet