Foto: Moskee Houthalen-Helchteren

De ‘discriminerende berichten’ die de Houthalense imam van de Groene moskee via Facebook deelde, zijn volgens moskeekoepel Diyanet ‘een misverstand’. Dat schrijft de Belgische media.

De aankondiging van Vlaams minister Somers over de opstart van de procedure voor de intrekking van de erkenning van de Diyanet-moskee van Houthalen, heeft een diepe indruk nagelaten.

“We zijn teleurgesteld omdat men – zonder enige dialoog – een beslissing neemt, die impact heeft op de hele moskeegemeenschap”, aldus een bestuurslid.

“De erkenning is heel belangrijk voor ons. Niet – zoals sommigen denken – om de financiële steun, want de leden van de moskee zullen hun gebedshuis nooit in de steek laten. Maar vooral omdat we bij de samenleving willen horen waar we wonen.”

“De erkenning afpakken omwille van een misverstand is jammer”.

LGBT-gemeenschap

“Wij hebben nooit de intentie gehad om de LGBT-gemeenschap te kwetsen. Integendeel, wij zetten ons in voor de jongeren van de wijk en voor onze buurt, met respect voor ieders mening. Je moet weten dat een gebedshuis zonder imam geen moskee is. En dit enkel en alleen om een post op sociale media die verkeerd wordt geïnterpreteerd.

“Zodra hij zich realiseerde dat het verkeerd werd begrepen, heeft hij de post verwijderd.”

Homoseksualiteit verboden

De hoofd van Diyanet legde bij de start van de ramadan uit dat homoseksualiteit in de islam verboden is omdat het de toekomst en de familie ondermijnt.

De imam van Houthalen deelde de toespraak niet alleen, maar bedankte ook iemand die op het bericht had gereageerd dat “homoseksualiteit een virus is van het kapitalisme en de democratie.”

Staatssecretaris Sammy laat Turkse imam het land uitzetten – De Jonge Turken

De berichten bleven onder de radar tot de imam enkele maanden geleden de verlenging van zijn visum ging aanvragen. Voor staatsecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi zijn excuses niet genoeg. Het bevel om België binnen de 30 dagen te verlaten, is al verstuurd.

Bron: BM