Een Turkse vereniging die de Amersfoortse Rahman-Moskee beheert heeft een poster opgehangen in de buurt van een Amsterdams ziekenhuis.

De poster werd opgehangen bij een bushalte tegenover het Amsterdamse Meander ziekenhuis. Ze bevat onder andere een vers uit de Koran en een dankbetuiging aan de dokters en het verplegend personeel die zich inzetten om het virus te bestrijden. De vers luidt als volgt: “Wie een mensenleven redt, redt de hele mensheid”.

Ramazan Yıldız, voorzitter van de associatie die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de poster, zei dinsdag in een gesprek met Anadolu Agency dat de gemeenschap de mensen in de gezondheidszorg wil bedanken voor hun “inzet in deze moeilijke periode.”

Yıldız meldt daarnaast dat het personeel “hard werkt voor de publieke gezondheid en slapeloze nachten meemaakt. Ze hebben motivatie nodig en wij (de vereniging) willen deze mensen motiveren met deze vers. Daarnaast willen we ook tonen dat de Moslimgemeenschap hen steunt.”

Volgens Nederlandse gezondheidsinstanties zijn nog eens 134 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, daardoor stijgt het totaal aantal dodelijke Nederlandse slachtoffers tot 1.173. Tegelijkertijd meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat er 13,614 besmettingen zijn geregistreerd, een stijging van 1,019 ten opzichte van de vorige telling.

Sabah

O.A.