De Turkse veiligheidstroepen hebben vorige week 27 PKK-terroristen geneutraliseerd in een nationale anti-terreur operatie, volgens de berichten van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Tijdens de uitvoering van 1.176 verschillende operaties, werden zeventien terroristen uitgeschakeld, zes anderen werden gevangengenomen en vier hebben zich overgegeven aan de Turkse veiligheidstroepen.

De veiligheidstroepen hebben 63 verdachten vastgezet die allemaal banden hadden met IS, 616 die verbonden waren met FETÖ en 16 die gelinkt waren met extreem linkse organisaties.

Schuilplaatsen

Ook waren er meer dan 300 verdachten vastgehouden omdat ze hulp zouden hebben geboden aan terroristische organisaties. Er werden twaalf schuilplaatsen, die door terroristen gebruikt werden, vernietigd.

Er werd in totaal 130 kilogram aan zware explosieven in beslag genomen, 24 handgranaten en andere oorlogswapens.

Tijdens de antidrugs-operatie zijn er 3.066 verdachten opgepakt. Een toch wel aanzienlijk deel aan drugs, waaronder hasjiesj, methamfetamine en heroïne, werden in beslag genomen.

Terreurorganisatie

De PKK – die zowel in Turkije, de EU en in de VS erkend wordt als terreurorganisatie – heeft sinds de hervatting van haar bloedige terreurcampagne in 2015 al meer dan 1.200 burgers en veiligheidsagenten vermoord.

Er wordt geschat dat ten minste 319 personen in Turkije het leven hebben verloren aan terreuraanslagen die gepleegd werden door IS.

Volgens de Turkse overheid zit FETO achter de gefaalde coup in Turkije van 15 juli 2016. Deze couppoging kostte het leven aan 250 mensen en veroorzaakte 2.200 gewonden.

AA