De coronacrisis levert veel speciale mondmaskers op, maar de Turkse edelsmid Sabri Demirci gaat nog een stapje verder. De 43-jarige edelsmid produceert mondkapjes van zilver en goud.

Dan hebben we het niet over een zilver- of goudkleurig stofje, maar echt 999 puur zilver en 18-karaats goud. Toen Covid-19 uitbrak, moest Demirci die al 32 jaar met zilver werkt noodgedwongen zijn winkel in Istanbul sluiten.

Maar net als veel andere ondernemers, liet de edelsmid het er niet bij zitten. Nadat hij hoorde dat zilver antibacteriële elementen bevat, en onderzoek dat bevestigde, begon de 43-jarige Demirci met het maken van zilveren maskers.

Sabri Demirci maakt mondkapjes van goud en zilver

Het maken van het ontwerp kostte hem ongeveer vijf maanden, maar nu is hij de eerste ter wereld die zilveren en gouden mondkapjes maakt.

Het zilveren mondkapje weegt ongeveer 20 gram en heeft een prijskaartje van €159,42. Het gouden masker weegt 25 gram en kost maar liefst dertien keer meer, namelijk €2125,54.

Beide maskers zijn aan de binnenkant bedekt met stof om het draagcomfort te stimuleren. De ademhaling wordt, volgens Demirci, niet gehinderd.

Een groot voordeel van deze maskers is dat, als ze na de pandemie overbodig zijn, je ze gemakkelijk kan inruilen voor geld.

Bron: IM

 

Gouden maskers van 10.000 euro razend populair onder Turkse bruiden