In tijden van het coronavirus hebben Turkse bruiden een nieuwe gouden accessoire gevonden om te dragen op hun huwelijksdag.

Turkse bruiden krijgen gewoonlijk een aantal gouden juwelen en andere gouden accessoires op hun huwelijksdag van hun familie en gasten.

Door het coronavirus moeten vele huwelijkstradities in Turkije aangepast worden. Er mag enkel beperkt gedanst worden en het dragen van een mondmasker is verplicht.

Noodzaak is de moeder van de uitvinding en nu hebben deze veranderingen geleid tot een nieuwe, glamoureuze manier voor bruiden om hun bling te showen, ditmaal op hun gezicht.

In de zuidoostelijke provincie Kahramanmaraş produceren ambachtslui gouden maskers met 14 en 22 karaat goud voor de bruiden. Deze glinsterende maskers beschermen tegen het coronavirus zonder dat de glamoureuze stijl van de bruiden verloren gaat.

De prijzen van de maskers bedragen 8.000 (977 euro) tot 75.000 (9764 euro) Turkse lira. De bruiden geven hun maten door zodat de maskers perfect op hun gezicht passen. De maskers worden gemaakt in verschillende stijlen en worden gedragen als een uniek soort juweel.

Mustafa Öz, hoofd van de juweliersvereniging in Kahramanmaraş, zei dat de vraag naar maskers is toegenomen. “We hopen gouden maskers te zien op de gezichten van alle bruiden,” zei hij.

Bron: Sabah

T.A.