Op 4 augustus kondigde het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken aan haar reisadvies voor 4 Turkse badsteden aan te passen.

In de 4 mediterrane steden: Antalya, İzmir, Aydın en Muğla, zijn de voorbije week gemiddeld 5 besmettingen met COVID-19 per 100.000 inwoners vastgesteld, waardoor Berlijn de gebieden als veilig beschouwt.

Door het wijzigen van het reisadvies hoopt Duitsland de toeristische sector in Turkije te steunen. In ruil moeten Turken die naar Duitsland willen, een negatieve coronatest kunnen voorleggen.

Die test moet maximaal 48 uur oud zijn. “Als de situatie in de 4 gebieden verslechtert, kan er weer worden overgeschakeld op een negatief reisadvies”, aldus het ministerie.

Van de ongeveer 80 miljoen Duitsers hebben er ongeveer 3 miljoen een Turkse afkomst. Bovendien was Turkije in 2019 de tweede populairste vakantiebestemming voor Duitsers, na Spanje.

Dat zegt het Duitse reisbureau DRV. “Een van de populairste vakantiebestemmingen voor Duitsers is opnieuw gedeeltelijk toegankelijk”, aldus DRV-topman Robert Fiebig.

“Dit is niet alleen goed nieuws voor vakantiegangers, maar ook voor de toeristische sector.”

K.L.

(Bron: Duvar English)