De politiewagen stond geparkeerd bij de woning van de agent. De bom is onschadelijk gemaakt en er is onderzoek ingesteld, meldde Anadolu.

Een explosief werd gevonden onder een politieauto die een bijeenkomst voor de Turkse president beveiligde.

Een moordaanslag op het leven van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is zaterdagavond verijdeld door de Turkse inlichtingendienst, meldden Turkse media.

Een explosief werd gevonden onder een politieauto die een bijeenkomst voor Erdoğan in de zuidoostelijke stad Siirt beveiligde.

Het apparaat werd slechts enkele ogenblikken voor het begin van de bijeenkomst gevonden, meldden Turkse media.

Nadat het apparaat was gevonden, werd het ontmanteld en onschadelijk gemaakt door een bomopruimingsdienst van de Turkse politie, aldus de Turkse nieuwszender KARAR.

Forensische onderzoekers hebben het explosief en het politievoertuig gescand op vingerafdrukken en een onderzoek naar de dader is naar verluidt begonnen.

‘Publieke reactie’

Hamza Dag, plaatsvervangend voorzitter van de regerende AK-partij van Erdogan, zei dat de politie het vrijgeven van de informatie had uitgesteld om een ​​publieke reactie te voorkomen.

Volgens het officiële Turkse persagentschap TRT ontdekten politieagenten die belast waren met de beveiliging van een bijeenkomst in de stad Siirt , waar Erdogan aanwezig was, een explosief dat onder een op de plaats van de bijeenkomst geparkeerd voertuig was geplaatst, en maakten ze het onschadelijk.

De moordaanslag werd blijkbaar op het laatste moment verijdeld.

Bron: Turkse media