Ekrem Aydin (links) en Ayse Aydin (rechts)

Ayşe Aydın (29), een moeder van twee die in Tekirdağ, een stad in Europees-Turkije, woont, begon in maart vorig jaar ruzie te maken met haar man Ekrem Aydin omdat de man haar bedroog.

Ayşe Aydin vertelde haar echtgenoot – waar ze al 13 jaar mee getrouwd was – dat ze naar het huis van haar moeder ging. Zij werd echter door Ekrem Aydin in een auto naar een bosrijke gebied gebracht.

De man sloeg de ongelukkige vrouw eerst, goot vervolgens de benzine die hij bij zich had over haar uit en stak haar in brand.

Hij vluchtte, denkend dat Ayse Aydin ‘dood’ was en in vlammen was opgegaan.

Ondanks de ernstige brandwonden op haar lichaam en de pijn die zij leed, slaagde Ayse Aydin erin van het beboste gebied naar de kant van de weg te lopen en werd zij door passerende automobilisten gevonden en naar het ziekenhuis gebracht.

Ayşe Aydin doet haar verhaal aan een reporter

Na de eerste behandeling werd Ayşe Aydin overgebracht naar de brandwondenafdeling van een ziekenhuis en na een behandeling van 2,5 maand ontslagen.

Ayşe Aydin , die nog steeds een beschermend pak draagt die door een filantroop is geschonken, vertelde de Turkse media over haar ervaringen.

Ayşe Aydin , die zei dat ze op 16 jarige leeftijd trouwde, zei: “Acht jaar nadat ik getrouwd was, vestigde ik mij in Muratli district van Tekirdağ. Ik werkte om voor mijn kinderen te zorgen. Mijn echtgenoot was een chauffeur. Hij bedroog me met de buurvrouw voor vier jaar. We hadden ruzie toen ik erachter kwam. Hij sloeg me in 2020. Mijn ouders brachten me naar het ziekenhuis in Sile. Ik bleef drie maanden bij mijn ouders. Hij smeekte: ‘Ik zal het niet meer doen.’ Hij zwoer het op de kinderen. Hij verontschuldigde zich. Hij bracht me naar huis.”

Ekrem Aydın

Ayşe Aydin zei: “Ik kwam ’s avonds thuis van mijn werk. Ik maakte ontbijt voor mijn kinderen, mijn 7-jarige dochter zei: ‘Mam, papa heeft die vrouw weer meegenomen. ‘We begonnen ruzie te maken, ‘Ik ga naar mijn ouders. Ik kan er niet meer tegen.’ Ik pakte mijn koffers, ik belde mijn moeder. ‘Oké, je gaat, je hebt het door, laten we scheiden.

Hij zei: “Laten we naar de politie gaan, dan ga je waar je ook heen gaat.”

Ik ging akkoord om er vanaf te komen. Ik stapte op de motor. Ik dacht dat je me ergens anders heen had gebracht, en ik zei: “Zet me neer.” Het is terug op de bosweg. Hij kwam bij een hoekje. ‘Weet je waarom ik je hierheen heb gebracht? Ik heb je hierheen gebracht om je te vermoorden,’ hij pakte me bij de kraag.

Hij drukte een hand tegen mijn nek, sloeg me met een steen op mijn hoofd. Ik was stomverbaasd. en hij zei: ‘Kijk eens wat voor een cadeau ik voor je hebt gekocht.’

Hij pakte een liter benzine en goot het over me heen. Hij stak me aan met een aansteker. Ik schreeuwde veel. Hij lachte en schreeuwde; Hij zei: ‘Hoe verbrand je?

‘Hij stak een sigaret aan en zei: ‘Ik ga de kinderen hierheen brengen en ik ga de kinderen verbranden.

‘Toen ging hij weg en zei: ‘Zij is dood’, en vertrok. Ik had ook niet het gevoel dat mijn kinderen veilig waren. Ik bluste de brandende plaatsen met mijn eigen inspanningen. Ik liep een uur of twee. Ik had geen energie of kracht meer over. Ik liep over de verharde weg. God zegene de mensen, en ik vroeg hen om hulp.”

Levenslang

“Mijn hele lichaam verbrandde. Mijn rug, mijn handen, mijn nek. Er werd huid van mijn benen genomen en aan mijn rug toegevoegd. Ik wil dat die moorddadige man levenslang krijgt.”

“Ik leef in angst, ik wil niet dat het me nog eens overkomt,” zei Aydin, die wilde dat haar echtgenoot, Ekrem Aydin, die na zijn arrestatie werd gearresteerd, levenslang zou krijgen.

Bron: Turkse media