Foto: (IHA Photo)

Eyüp Erden, een jonge Turkse man, schreef zich in bij een lokale fitness school, nadat hij één centimeter te kort kwam om deel te nemen aan het examen van de speciale eenheden van de politie.

De gezondheidscommissie keurde de aanvraag van Erden niet goed omdat hij één centimeter te klein was om zich in te schrijven als rekruut bij de speciale eenheden van de politie. Erden is 1,66 meter groot, net één centimeter onder de minimale lengte.

Nadat Erden letterlijk ’te kort’ kwam voor zijn examen, schreef de jongeman zich in bij een lokale fitnessschool. De jongeman is druk bezig met oefeningen en hoopt de komende maanden ten minste één centimeter te groeien.

Sollicitatie

“Toen ik ging solliciteren bij de speciale eenheden van de Turkse politie, vertelden ze mij dat rekruten ten minste 1,67 meter groot moeten zijn om toegelaten te worden tot de examens. Ik ben 1,66 meter lang, maar ik zal niet opgeven. Ik doe ‘chin-ups’ en pilates zodat ik die 1 cm kan goedmaken,” aldus Erden.
İlyas Şahinpınar, de fitness trainer van Erden, verklaarde dat ze zich concentreren op oefeningen die kunnen bijdragen tot een lengte verschil en dat ze alle andere oefeningen hebben geschrapt. “Waar dit mogelijk is, proberen we hem te helpen. Als god het wil, zal hij snel één centimeter groeien,” aldus Şahinpınar.

Sabah