Een 50-jarige Turkse man werd beroofd van 77.000 Turkse lira op een website waar hij zich probeerde in te schrijven om gigolo te worden, meldde Demirören News Agency op 17 augustus.

De man, die alleen Y.A. werd genoemd, werd een maandelijks inkomen van tussen de 2.000 en 4.000 lira beloofd.

Een 50-jarige Turkse man, die alleen Y.A. wordt genoemd, werd beroofd van 77.000 Turkse lira, iets meer dan 9.000 dollar, nadat hij zich had ingeschreven op een website waarvan hij dacht dat die zijn carrière als gigolo een boost zou geven.

Y.A., een inwoner van de voorstedelijke wijk Esenyurt in Istanbul, werd een maandelijks inkomen van 2.000 tot 4.000 Turkse Lira beloofd, wat neerkomt op minder dan 500 dollar per maand.

“Ik schreef me in op de gigolo website voor 250 Turkse Lira,” zei Y.A..

“Ze zeiden dat we verder moesten gaan op een modellensite aangezien gigolo sites verboden zijn in Turkije, en dat ik papierwerk moest invullen. Toen heb ik 20.000 lira betaald.”

Het slachtoffer is zich ervan bewust dat zijn gedrag fout was, zei hij, eraan toevoegend dat hij uiteindelijk werd gecontacteerd door iemand die zich voordeed als een advocaat die het conflict zou bemiddelen.

“De advocaat zei dat het [gigolo] bedrijf mij aanklaagde en dat hij de deal zou sluiten voor 5.000 lira. Functionarissen van het bedrijf zeiden dat ze een vestiging van 13 jaar waren en dat ze hun verliezen op de een of andere manier zouden claimen,” zei Y.A..

Een onderzoek naar de telefoonnummers van het bedrijf bracht aan het licht dat het bedrijf niet eens geregistreerd was, merkte Y.A. op, en hij voegde eraan toe dat hij in totaal 77.000 lira in de onderneming had geïnvesteerd.

Y.A. kon geen aangifte doen uit angst dat hij in de problemen zou komen omdat gigolo websites illegaal zijn in Turkije, zei hij.

Bron